Beleef Brugge, die Scone

Brugge is een caleidoscopische stad. Fier Unesco Werelderfgoed aan het water – het Venetië van het Noorden – maar evengoed mee met zijn tijd. Wandel langs de vele boetieks over de pleintjes naar het Concertgebouw. Ga kijken naar de Vlaamse Primitieven of dompel u onder in de kunst van het eten, in een trendy bistro of sterrenrestaurant. Nergens ter wereld ligt het verleden zo dicht bij de toekomst en valt er zoveel te genieten als hier, in Brugge die Scone.

Sfeer, sfeer, sfeer!

Brugge is een stad die u moet beleven. En dat kunt u al door gewoon door de straten te flaneren, over de Vesten van de ene stadspoort naar de andere, even verpozen op een pleintje of op een bank aan het water. Brugge ademt geschiedenis en de reitjes die de stad doorvloeien weerspiegelen dat rijke verleden weergaloos. Pure sfeer. Tip voor romantische zielen: neem de tijd voor een avondwandeling. Brugge by night is onweerstaanbaar.

Geniet met alle zintuigen

Brugge is niet alleen een lust voor het oog. Ook foodies treffen het hier: dit is de stad waar de bourgondische way of life is uitgevonden. Voor wie van chocolade of bier houdt, is het hier al het paradijs op aarde. Maar ook de vele trendy eethuizen en restaurants (waarvan heel wat bekroond met Michelin-sterren) bedienen levensgenieters op hun wenken. Wedden dat Brugge ook bij u in de smaak valt?

Cultuur van vroeger en nu

Echte cultuurliefhebbers kunnen niet voorbij aan Brugge. De Vlaamse Primitieven in het Groeningemuseum, het Gruuthuusemuseum, de vele kerken met hun kunstschatten, de ontelbare historische gebouwen… Brugge is op-en-top Cultureel Werelderfgoed, maar houdt ook de vinger aan de pols. De Triënnale, jazz in De Werf, de talloze muziek-, dans- en theatervoorstellingen in het Concertgebouw en de Stadsschouwburg… Op cultuur staat in Brugge geen datum.

Benieuwd wat er tijdens uw verblijf in Brugge te beleven valt?

Wij gidsen u graag door het aanbod.

Beleef Brugge